U bent hier

Wereld Downsyndroomdag

20-03-2017

Op 21 maart is het Wereld Downsyndroomdag en dat is geen toeval: mensen met het downsyndroom hebben hun 21ste chromosoom 3 keer. Dit jaar is het bovendien de 12de editie van deze bijzondere dag. De dag werd in 2006 in het leven geroepen door Down Syndrome International (DSI). DSI moedigt mensen en verenigingen over de hele wereld aan om op deze dag hun eigen activiteiten en evenementen te organiseren om te helpen het bewustzijn te verhogen van wat het downsyndroom is, wat het betekent om dit syndroom te hebben en hoe mensen met het downsyndroom een essentiële rol spelen in onze levens en gemeenschappen.

Zo organiseert ook de vereniging Downsyndroom-Vlaanderen op deze dag haar eigen activiteiten. Deze vereniging biedt informatie en ondersteuning en creëert de kans om ervaringen uit te wisselen of gelijkgestemde zielen te ontmoeten. Niet enkel ouders kunnen bij deze vereniging terecht, maar ook huisartsen.

Downsyndroom-Vlaanderen nodigt iedereen uit om op 21 maart 2017 een pin te dragen en zo de mensen met het downsyndroom te steunen.